По повод множество журналистически питания, свързани с мярката за неотклонение

...
По повод множество журналистически питания, свързани с мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура с подробности за ареста на Петко Дюлгеров

По мотив голям брой журналистически питания, свързани с мярката за неотклонение на някогашния кмет на регион „ Младост “ Петко Дюлгеров, както и неточни изказвания в някои медии, Специализираната прокуратура оповестява следното:

Петко Дюлгеров бе арестуван на 17 април 2018 година Ден по-късно бе упрекнат като помощник, който съзнателно улеснил Десислава Иванчева и Биляна Петрова да изискат и одобряват рушвет в изключително огромни размери, във връзка със службата им.

От задържането на Дюлгеров на 17 април 2018 година до 25 октомври 2018 година той бе с наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

На 25 октомври 2018 година с определение на Специализирания углавен съд мярката за неотклонение на Дюлгеров бе променена в по-лека – „ Домашен арест “, с предписание на съда за неотложно осъществяване.

Съгласно член 342, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс, на 1 ноември 2018 година, в границите на планувания 7-дневен период, Специализираната прокуратура внесе митинг против определението на първоинстанционния съд. Съгласно член 344, изречение 2 от Наказателно-процесуален кодекс първоинстанционният съд, след приключване на периода за обжалване, следва да изпрати делото и митинга на въззивната инстанция.

На 5 ноември 2018 година в свое предписание Специализираният углавен съд разяснява, че изпращането на митинга (касаещ Дюлгеров) в АСпНС следва да бъде отсрочено във времето.

На 16 ноември 2018 година, след следващото гледане ограниченията за неотклонение на Иванчева и Петрова, СпНС разпорежда изпращане на митинга, касаещ Дюлгеров “ на АСпНС по подготвеност.

Предстои разглеждане на митинга на СП от въззивния съд, както във връзка с Дюлгеров, по този начин и митинга против изменението на ограниченията за неотклонение на Иванчева и Петрова от 16 ноември 2018 година

Администрирането на митинга и изпращането на делото на въззивната инвстанция съгласно процесуалния кодекс е напълно в пълномощията на съда, постановил протестирания акт, а не на Специализираната прокуратура.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР