По повод Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика

...
По повод Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден за борба с наркоманиите

По мотив Международния ден за битка с наркоманиите и наркотрафика - 26-ти юни , Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите – София (ПИЦ по ПН-София) провежда редица начинания. Те са под надслова „ По-добра информираност за по-добър живот “, каквото е и тазгодишното международно мото, сплотяващо нациите в битката с опиатите. Традиционно на този ден екипът на Центъра изрича своята благодарност към доброволците, които целогодишно се образоват и вземат участие в дейностите, отдадени на здравословния метод на живот без зависимости.

Тази година, макар изключителното състояние, са привлечени и готови два пъти повече доброволци от миналата, като близо 100 възпитаници и студенти трайно са ангажирани в стратегиите на общинския ПИЦ по ПН-София . Именно те образуват многочислена мрежа от „ посланици “ и посредници.

Екстремните прекарвания като „ разходка “ с каяк, езда, катерене, както и организирането на спортни и културни мероприятия са запазената марка на Превантивно-информационния център. Те се организират през цялата година и способстват за личностовото развиване на младежите и рационализиране на обществените им умения. Така е и в днешния ден.

Доброволците по националната стратегия " От връстници за връстници " вземат участие в следващото тестване на духа и тялото в Люлин планина. Там те ще посетят манастира „ Св. Петка “ и ще създадат своето подаяние на артикули от първа нужда за нуждаещите се. Жестът на съпричастност е част от дълготрайната самодейност за подкрепяне на манастира посредством трудови действия и щедрост.

По същото време в уютния двор на Дневния съвещателен център за деца, юноши и родители към ПИЦ по ПН към Столична община ще се организира среща със студенти по програмата Индикативна предварителна защита за възпитаници, студенти и младежи, експериментиращи или употребяващи психоактивни субстанции. Те ще тестват специфичните очила за симулация, които пресъздават объркването на сетивата след изразходване на алкохол. По този ексцентричен метод ще се засегне тематиката за шофирането и използването на психоактивни субстанции – настоящ проблем, по който се работи дружно с сътрудниците от Съюза на пивоварите. Друг акцент в събитието ще е „ Изкуството като опция “. Това е и мотото на арт дейностите, които Центърът реализира целогодишно. Именно свободното пространство за творчество и разискване на безконечните тематики и метафизичен въпроси отключват капацитета на младежите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР