По повод към хората, които подкрепят Азербайджан за конфликта в

...
По повод към хората, които подкрепят Азербайджан за конфликта в
Коментари Харесай

Азербайджанското посолство с уточнение за Нагорни Карабах

По мотив към хората, които поддържат Азербайджан за спора в Нагорни Карабах и а в района, от посолството на Азербайджан изпратиха до медията ни собствен отговор с разяснения на историческото опълчване. 
C решението си от 5 юли 1921 година Кавказкото бюро на Руската комунистическа партия реши да остави Нагорни Карабах в Азербайджанската ССР, като несъмнено не го „ трансферира “ на Азербайджан, както претендира арменската страна.
 Анализ: За спора в Арцах и ориста на дребните нации Анализ: За спора в Арцах и ориста на дребните нации
Конфликтът в Арцах потвърди няколко неща, показва в собствен разбор в обществената мрежа фейсбук Ирини Зикидик. Първо, това е замразен конфлик...
Това решение не е взето от самия Сталин, а по-скоро от групов орган, Кавказкото бюро, в чийто състав вземат участие единствено двама азербайджанци, няколко арменци, както и представители на други националности.
Град Шуша е разгласен за административен център на някогашната НКАО, а през 1923 година същият е изместен в Ханкенди.
Освен това административната граница на Нагорно-Карабахската самостоятелна област е избрана по подобен метод, с цел да отдели азербайджанските села и изкуствено да сътвори нова демографска обстановка в района, прецизират от посолството и показват в своя поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР