По повод изявленията на външния министър на Република Турция Мевлют

...
По повод изявленията на външния министър на Република Турция Мевлют
Коментари Харесай

Захариева към Чавушоглу: България не може да приеме намеса от чужда държава в законодателния си процес

По мотив изказванията на външния министър на Република Турция Мевлют Чавушоглу ви осведомяваме, че по негово искане бе извършен телефонен диалог с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. По време на диалога Чавушоглу изрази терзания, че поправките в българския Закон за вероизповеданията са ориентирани против мюсюлманската общественост.

Вицепремиерът Захариева осведоми своя сътрудник, че промените в закона, които са импортирани от народни представители, не са ориентирани против нито едно изповедание в страната, а в противен случай – подсигуряват равнопоставено отнасяне на всички регистрирани вероизповедания.

България не може да одобри интервенция от непозната страна в законодателния си развой и такава не е била допускана. Обръщаме внимание, че изявлението на министър Чавушоглу е дни преди локалните избори в Турция и практиката нееднократно е показвала, че потреблението на добросъседските връзки в такива обстановки нормално не е от изгода за никого.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР