По повод инцидента със задържането на български лекари в Босилеград

...
По повод инцидента със задържането на български лекари в Босилеград
Коментари Харесай

Захариева упълномощи посланика ни в Сърбия да се заеме с казуса с лекарите

По мотив случая със задържането на български лекари в Босилеград Министерство на външните работи осведоми, че посланикът на България в Белград господин Радко Влайков е получил указания още тази заран от министъра на външните работи Екатерина Захариева да сложи въпроса пред сръбските управляващи.

Припомняме, трима български лекари бяха арестувани в Босилеград през вчерашния ден. Медиците са преглеждали пациенти в Културно-информационния център в града. Тримата са взели участие в филантропична самодейност за оказване на здравна помощ на локалното българско население.

Медиците ни бяха освободени от Босилеград откакто се намеси консула ни в Ниш Едвин Сугарев.

По мотив случая Вътрешна македонска революционна организация застана в отбрана на сънародниците ни в Сърбия. В публично писмо партията акцентира, че постоянно е защитавала българите в Западните околности и че посредством дипломатически канали ще ревизира случая. Евродепутатът Ангел Джамбазки се ангажира в понеделник да внесе сигнали до Европарламента и Европейската комисия. За случая в Западните околности Джамбазки ще сезира комисаря разширението и комисаря по външните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР