По повод информацията от говорителя на правителството Лена Бориславова, че

...
По повод информацията от говорителя на правителството Лена Бориславова, че
Коментари Харесай

Синдикат „Огнеборец“: Реформите в МВР се правят на тъмно, нямаме общо с криминални лица

По мотив информацията от представителя на държавното управление Лена Бориславова, че има данни, гласящи, че престъпни контингенти провеждат митинги и са свързани с нас, искам сътрудниците от спецслужбите на Министерство на вътрешните работи да ни осведомят в случай че има такава информация. Днес при премиера са поканени синдикати от бранш „ Сигурност “, такава покана, обаче, не е постъпвала в Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите, макар че още на 21 януари изпратихме писмо до премиера за среща с него, само че все още нямаме удостоверение от негова страна, че ще се реализира такава среща. Това съобщи президентът на НСПС " Огнеборец " Венцислав Станков, съобщи БГНЕС.

По мотив митинга им на 19 февруари, в събота, Станков сподели, че се разграничават от всевъзможни такива престъпни лица. „ Протестът ни ще бъде напълно кротичък, ние сме пожарникари и спасители, ние сме виновни хора. Единствено настояваме да бъдем чути за нашите претенции, средствата в бюджета за 2022 по личен състав да се усилят с 20%, желаеме 100 млн. лв. в допълнение по перо финансов разноски и да се възвърне общественият разговор в Министерство на вътрешните работи, уточни настояванията им Станков. Защото в последните месеци се сътвори напрежение с моите сътрудници - дирекция 112 и службата ни, защото има желание да се отделят те в обособена организация. Тук разговорът го няма, дадоха обещание ми отчет направен от Министерство на вътрешните работи по този въпрос тази седмица, през днешния ден е сряда и към този миг нямам подобен отчет, разяснява Станков. Реформите в Министерство на вътрешните работи съгласно нас се вършат на мрачно, без да се срещат чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това е един от главните проблеми, става въпрос за орисите на хиляди хора. Лично съм пуснал 3 писма до Рашков, започвайки от август 2021 за среща с него, такава среща още не се е осъществила, оплака се още Станков.

Протестът на синдиката на пожарникарите и спасителите ще се организира в 12 ч. в събота пред Министерски съвет, по-късно с шествие до Народното събрание, сподели Тодор Капитанов, ръководител на протестния комитет на КНСБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР