По повод днешния Международен ден на мигрантите председателят на френска

...
По повод днешния Международен ден на мигрантите председателят на френска
Коментари Харесай

Френска организация призова Макрон да води политика, съобразена с основните човешки права

По мотив днешния Международен ден на мигрантите ръководителят на френска организация за подкрепяне на мигрантите прикани президента Еманюел Макрон да стартира да води "политика, съобразена с главните права, с цел да не се срами Франция от себе си ", съобщи Франс прес.

Тази година направихте по този начин, че да бъде признат закон, който разрешава мигранти да бъдат затваряни и отпращани, ограничавайки правата им с риск да изпаднат в още по-дълбоко обезсърчение, декларира президентът на организацията СИМАДЕ (Cimade) Кристоф Делтомб на видеозапис, оповестен на нейния уеб страница.

Твърдейки, че из цяла Франция мигранти спят на улицата или се самонастаняват, тъй като са изоставени от управляващите, Делтомб припомня за поетия от президента Макрон при започване на мандата му ангажимент "никой да не спи на открито ".

Ръководителят на СИМАДЕ изрича страдание също, че мигранти биват всекидневно връщани на италианската и на испанската граница, и че хора биват съдени в Ница, Гап и на други места, тъй като са желали да окажат помощ на тези хора.

"Господин президент, направете по този начин, че Франция да не се срами от себе си ", моли Делтомб.

На 13 декември седем души - четирима французи, италианец, швейцарец и човек с белгийско и швейцарско поданство - бяха наказани в Гап на санкции, стигащи до четири месеца затвор, откакто френското правораздаване заключи, че са улеснили влизането във Франция на бежанци по време на проява на френско-италианската граница.

Близо 250 организации, профсъюзи и партии във Франция свикаха манифестации във връзка Международния ден на мигрантите. Прояви бяха планувани в над 40 френски града, в това число на емблематичния парижки Площад на Републиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР