По повод Деня на Тракия в Пазарджик днес ще премине

...
По повод Деня на Тракия в Пазарджик днес ще премине
Коментари Харесай

141 метра знаме за Деня на Тракия в Пазарджик

По мотив Деня на Тракия в Пазарджик през днешния ден ще премине шествие с българското знаме с дължина 141 метра - годините от Освобождението на България. Денят е отдаден на Одринската епопея.

На този ден честваме подвига на българските воини, които под командването на генерал-лейтенант Никола Иванов завладяват най-трудната Одринска цитадела и с това отвоюват свободата на тракийските българи.

„ По време на Балканската война това е съществена опция отново за събиране на всички българи в една страна “, съобщи Георги Коприщенов от Вътрешна македонска революционна организация.

„ Превземането на Одринската цитадела за по-малко от едно денонощие изненадва безусловно всички велики сили и прави нашата войска водеща на целия континент. Призовавам всички пазарджиклии да се съберем дружно и да покажем, че можем дружно да хванем това знаме “, добави той.

Шествието ще стартира от читалище „ Виделина “ от 17,30 часа. То ще премине под съпровода на представителния духов оркестър на Военно-въздушните сили.

В цялата страна са планувани шествия и други прояви в памет на починалите тракийски българи.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и депутати ще бъдат във Варна, а вицепрезидентът Илияна Йотова ще почете честването на Деня на Тракия в столицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР