По повод Деня на будителите ансамбъл „Тракия“ кани пловдивчани и

...
По повод Деня на будителите ансамбъл „Тракия“ кани пловдивчани и
Коментари Харесай

Денят на будителите ще бъде отбелязан със спектакъл от ансамбъл Тракия

По мотив Деня на будителите отбор „ Тракия “ кани пловдивчани и гостите на града на концерт-спектакъла „ Цветни линии от България “. Събитието ще се състои в Дом на културата „ Борис Христов “ на 2 ноември от 19.00 часа.

Спектакълът показва театрални фолклорни мостри от разнообразни етнографски области. Публиката ще се наслаждения на творби от млади създатели, основани последното десетилетие, и режисирани от художествения началник проф. Даниела Дженева, заяви trafficnews.bg

С „ Цветни линии от България “ отбор „ Тракия “ още веднъж ще поведе на разходка из музикално-танцовия фолклор на България. Зрителите ще преминат през мистиката на Странджа планина, закачливите добруджански и северняшки картини, тежките пирински танци. На финала танцьорите ще отведат публиката до шопската и тракийската етнографски области.

Въпреки пандемичната конюнктура отбор Тракия взе присъединяване в тридневните празници в град Триказе, Италия. Събитието мина под мотото „ Магичната земя на Орфей ". Истински възторг провокира вокалното трио Цонка Димитрова, Румяна Филкова и Гайтанка Минковска. Изпълненията им предизвикаха десетки поздравления на страницата на уредниците в обществените мрежи, които изрекоха възхищението си от българския фолклор. Представителна група от ансамбъла взе присъединяване и в откриването на EXPO 2020 Dubai, където България взе участие със личен изложбен павилион.

Концертът на 2 ноември ще се организира при съблюдаване на епидемиологичните условия за потенциал и разстояние в затворени пространства. Билетите на цена от 10,12, и 15 лева към този момент са в продажба на касата пред община Пловдив и в постройката на отбор „ Тракия " на ул. Даме Груев 1а.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР