По повод Деня на българската просвета и култура и на

...
По повод Деня на българската просвета и култура и на
Коментари Харесай

С барелеф Св. Св. Кирил и Методий ще бъдат отличени учители от Ловеч по повод 24 май

По мотив Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност в Ловеч с барелеф "Св.св.Кирил и Методий " ще бъдат отличени учители в четири категории - предучилищна подготовка, начален стадий на главната просветителна степен, гимназиален стадий и извънучилищни действия. Това заяви кметът на общината Корнелия Маринова.

Ще бъде връчен и почетният орден на Община Ловеч на шеф на учебно заведение за изключителни заслуги към Ловеч.

Променят придвижването в квартал "Вароша " в Ловеч

Имената на наградените ще бъдат обявени на празника. Програмата за 24 май в Ловеч ще премине с онлайн предавания в формалните профили на Общината във Facebook.

От 10.00 часа Центърът за поддръжка за личностно развиване - Общински детски комплекс ще огласи резултатите от онлайн конкурс за детска рисунка на тематика "Ловеч-моят роден град ".

Конкурсът бе проведен във връзка празника на града - 11 май. Победителите ще бъдат отличени - деца от детски градини и възпитаници от 1 до 12 клас, добави кметът. Второто включване ще бъде от 11.30 часа, когато Общинският духов оркестър ще поздрави жителите на Ловеч с осъществяване на химна "Върви, народе възродени " на площада пред катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий ".

"24 май е ден, който вълнува и трогва всички нас. Ден, в който се разсънват мемоари, предизвикат се усеща на поклонение, на благодарност. Ден, който е миг да си напомним заслугите на генерации български учители, на хората на изкуствата и духа, на тяхната роля за съхранението ни и възвисяването ни като народ ", споделя още Маринова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР