По повод 9 май и отбелязването на края на Втората

...
По повод 9 май и отбелязването на края на Втората
Коментари Харесай

Републиканци за България: Паметниците на раболепието пред Червената армия нямат място по българските площади

По мотив 9 май и отбелязването на края на Втората международна война на Стария континент и Деня на Европа от групировката на Цветан Цветанов " Републиканци за България " акцентират, че през днешния ден единството на нашия континент е изправено пред нови тествания и провокации, че една част от нашите съотечественици към момента се намират в плен на евроскептицизма, внушаван им на ниска цена и популистки от самозвани политици, които нямали друго оръжие с изключение на отрицанието, които слагат знак за тъждество сред патриотизма и раболепието пред една непозната страна (Русия), която през последните два века има нееднозначно отношение към нас, българите.

" Видимите знаци на това българско раболепство още се извисяват в доста български селища, в това число и в столицата. Те са част от хранителната среда както на соц-носталгията, по този начин и на евроскептицизма. Трудно е да чакаме, че ще ги прекарваме и двете, до момента в който знаците на българското раболепство не престават да са част от нашето културно пространство ", се показва в позицията на групировката, която не съумя да прескочи 4-процентния предел за влизане в Народното събрание на парламентарните избори на 4 април.

" Както е известно, напълно не във всички страни от Европа, армиите на някои от страните победителки във Втората международна война пристигнаха като освободители от фашизма. Войските на Трети Украински фронт нахлуха в България като в противникова страна, страна, на която руското държавно управление разгласи война, в случай, че въпреки и съдружник на Третия райх София не прекъсна дипломатическите си връзки с Москва, не ѝ разгласи война и не изпрати нито един собствен боец против Съветския съюз. След всичко това, на 5 септември 1944 година Сталин разгласи война на България. Впоследствие България даде 11 хиляди жертви в заключителната фаза на войната, само че правото ѝ да получи статут на съвоюваща страна и бе отказано ", напомнят историческите събития от партията.

" Ето за какво днешният ден ни дава съображение още веднъж да напомним, че паметниците, издигнати в символ на българското раболепство пред Червената войска, нямат място по българските площади. Тяхното място е само в музея. Обединена Европа отхвърли освен фашизма, само че и комунизма. Обединена Европа е общият дом на разнообразни народи, с разнообразни култури, само че всички ние, споделяме общи полезности, имаме общи ползи, носим и обща отговорност. Нашата отговорност като българи повелява да пазим достолепието на България като същинска европейска страна ", приключва позицията на " Републиканци за България ", представена от news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР