По повод 80-годишния си юбилей знаменитата актриса Цветана Манева е

...
По повод 80-годишния си юбилей знаменитата актриса Цветана Манева е
Коментари Харесай

По повод 80-годишния си юбилей: Цветана Манева е отличена с почетен знак на президента

По мотив 80-годишния си празник популярната актриса Цветана Манева е удостоена с почетния знак на президента Румен Радев.

Отличието е за нейния принос за развиването на театралното и филмовото изкуство, както и заслугите ѝ в одобряването и развиването на българските обичаи в актьорското майсторство, предава БТВ.

„ Впечатляващият гений и безподобен почерк на Цветана Манева по едно и също време вълнуват и респектират генерации българи. Интелигентна, взискателна към себе си, само че и към другите, преминаваща философски през тестванията, любознателна, провокативна, свободолюбива. Всичко това може да се заключи напълно малко: Цветана Манева – стандарт и класа “, съобщи президентът на церемонията в Гербовата зала.

„ Убеждението ми, че театърът е място, което зарежда, че има нужда от него, има моменти като настоящия – това ни зарежда, зарежда публиката и непрестанно затвърждава у мен убеждението, че той ще бъде толкоз жив, колкото живи хора посещават театъра, колкото живи хора стоят на сцената, тъй като това придвижване на усеща и мисли от сцената към зрителната зала и от зрителната зала към сцената – това в действителност е театърът “, сподели обичаната актриса.

Цветана Манева: Вече не излъчваме никаква любов, озверено човечество битува у нас
Актрисата описа в „ 120 минути “ за спомените си от детството
Освен безспорния гений на актрисата, президентът открои и предаваните от нея светлина и достолепие, поради които всички българи я ценят и обичат.

„ Тя въодушевява и буди удивление и е ослепителен привлекателен и инфекциозен образец за младите си следовници “, акцентира Радев и добави, че Цветана Манева продължава да буди размисъл във всички, които се вслушват в нейните позиции по значимите публични тематики. „ Не спирайте и бъдете здрава! “, пожела президентът на отличената актриса.

„ Дарбата е даденост, а геният е работа “, сподели Цветана Манева. Тя уточни, че приема оценката като оценка за своя труд в продължение на повече от половин век. Актрисата благодари на всички свои сътрудници, с които е работила през годините, на студентите, на които е преподавала, както и на своята аудитория.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР