По повод 80 години от избухването на най-кървавия конфликт в

...
По повод 80 години от избухването на най-кървавия конфликт в
Коментари Харесай

Време за четене: историята на Втората световна война оживява в илюстровано енциклопедично издание

По мотив 80 години от експлоадирането на най-кървавия спор в историята на човечеството издателство „ Сиела” пуска „ Илюстрована история на Втората международна война ”. Луксозната книга на Оуен Буут и Джон Уолтън съдържа повече от 300 фотоси и графики и близо 30 цветни карти, които ясно демонстрират стадиите на смъртоносния интернационален спор.

На 1 септември 2019 година се навършиха 80 години от експлоадирането на Втората международна война. Най-големият боен конфликт в историята на човечеството е разказан и богато илюстриран в енциклопедичното издание „ Илюстрована история на Втората международна война ” с създатели Оуен Буут и Джон Уолтън.

 книга Ciela Ciela

За тези повече от 6 години сред 1 септември 1939 и 2 септември 1945 година , в които трае огромният спор, орисите на военни и цивилни на територията на 5 континента се трансформират окончателно, а броят на жертвите доближава съвсем 50 млн. души. Втората международна война опълчва териториалните упоритости на нацистка Германия, фашистка Италия и империалистическа Япония против внушителния и малко предстоящ съюз сред Съединени американски щати, Съветска Русия и Британската империя.

Нещо повече – тя опълчва не просто войска против войска, а нация против нация, въвличайки в сблъска големи маси цивилно население от всички пластове на обществото. Водените сред двата лагера борби по суша, въздух и вода се простират от Западна Европа до степите на Русия, от пустините на Северна Африка до джунглите на Югоизточна Азия, във водите на Атлантическия, Тихия и Индийския океан .

Как стартира всичко? Какви са аргументите за експлоадирането на войната? През какви стадии минава най-кървавият боен спор, който познаваме?

 книга Ciela Ciela

Всичко това е проследено хронологично и подплатено с над 300 фотоси и графики и близо 30 цветни карти , които ясно демонстрират стадиите на най-смъртоносната война. На страниците на обективната хроника на Оуен Буут и Джон Уолтън се срещаме от близко с всички стадии от събитието, формирало образа на света подобен, какъвто го познаваме през днешния ден . Едновременно с това книгата припомня и за какво би трябвало да ценим времето, в което живеем, и да се радваме, че вероятно най-кървавите дни в историята на човечеството са зад тила ни.

Илюстрована история на Втората международна война ” е в превод от британски език на Пламен Кирилов. Адаптацията на корицата е на Дамян Дамянов.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР