По повод 30 години от установяване на дипломатическите отношения между

...
По повод 30 години от установяване на дипломатическите отношения между
Коментари Харесай

България и Северна Македония с идеи в туризма – винени маршрути и популяризиране на дестинации

По мотив 30 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Северна Македония ще бъдат стартирани серия от взаимни начинания, с които да се разпространяват профилираните форми на туризъм в двете страни. Около това се сплотиха министърът на туризма доктор Илин Димитров и пълномощният дипломат на Република Северна Македония у нас Н. Пр. Агнеса Руси Поповска.

Основни акценти в това съдействие могат да бъдат сложени в няколко направления: планове за развиването на общи винени направления, развиване в региона на рекламата в цифрова среда, посредством разпространение на дестинациите от публицисти и блогъри, както и задълбочаване на съдействието сред двете страни и обмяната на потребни практики. По този метод българските и македонските туристи ще могат да се допрян до благосъстоянията и особеностите на двете страни и по този начин да се сложи основата за едно още по-динамично бъдещо развиване за резистентен и екологосъобразен туризъм . Над 200 са перспективните места в България и Северна Македония, където туристите могат да се насладят на усета на качествено вино .

“Туризмът е мост към добросъседството, към нациите, към народа. Ние можем и би трябвало да използваме благосъстоянията на нашите страни, с цел да развием тези връзки ”, съобщи министър Илин Димитров.

“България е една от шестте страни, с които бихме желали да работим предпочитано в региона на туризма. Ние приветстваме всяка една акция, която може да доразвие положителното ни съдействие ”, акцентира от своя страна дипломат Агнеса Поповска.

В рамките на 68-та сесия на Регионална комисия „ Европа “ на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации се възнамерява и двустранна среща сред министър Илин Димитров и Любчо Яневски, шеф на Националната организация за поощряване на туризма в Северна Македония. На нея двамата ще обменят съответни хрумвания за дестинации, които да бъдат посетени от водещи инфлуенсъри и публицисти за разпространение и онлайн промотиране на двете страни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР