по повод 30 години от Обединението на Федералната република. Това

...
по повод 30 години от Обединението на Федералната република. Това
Коментари Харесай

Посланикът на Германия открива изложба в Пловдив

във връзка 30 години от Обединението на Федералната република. Това заяви почетният консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова.

Мотото на галерия е " Преломът на Изток. Живот в преход ". Тя ще бъде експонирана във фоайето на Дома на културата " Борис Христов " и ще бъде открита в 11,00 часа на 14 октомври.

Изложбата е отдадена на първите години след оповестяването на Германското единение през 1990 година и подчертава върху опита на хората в Източна Германия, насъбран по време на прехода.

Техният живот, както и всекидневието на хората в Източна Европа, в това число и в България, радикално са се трансформирали след историческия поврат през 1989/1990 година, се споделя още в известието. Неин създател е историкът - журналист Щефан Волле.

" 3 октомври е изключително специфичен, благополучен ден. Точно преди 30 години Германия се сплоти. С това и с рухването на Берлинската стена Европа се прероди, още веднъж се съединява това, което си принадлежи. Копнежът към независимост е неразделен. Бранденбургската врата, до тогава знак на разделянето, се трансформира в знак на единството, справедливостта и свободата. Всичко това честваме с приятелите си в България ", е споделил дипломатът, представен в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР