По повод 24 май - Ден на българската просвета и

...
По повод 24 май - Ден на българската просвета и
Коментари Харесай

Малчугани се запознаха с полицейската професия

По мотив 24 май - Ден на българската култура и просвета и славянската книжовност в РУ-Троян се организират обичайните дни на отворени порти за деца от началните класове на локалните учебни заведения.

Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Малките възпитаници се срещнаха на място с изискванията, при които се трудят служителите на реда и какъв брой виновна, рискована и нужна за обществото е тяхната специалност.

Децата посетиха дежурната част на районното ръководство, където чиновниците им демонстрираха по какъв начин работи системата за незабавни повиквания 112 и по какъв начин се реализира връзка с автопатрулите. Научиха по кое време и на кои телефони да търсят помощ, когато са в неволя, по какъв начин полицията реагира на подаден сигнал и по какъв начин оказва помощ на хората. Малчуганите продължиха разходката си в научно техническата лаборатория след което разгледаха другите помощни средства, спецоборудване и оръжия, употребени от полицейските чиновници.

Вниманието на дребните посетители незабавно приковава основен контрольор Милен Бочев – н-к бранш „ Охранителна полиция “ в РУ-Троян, който сподели и описа за употребяваните от чиновниците на реда бойни техники за самоотбрана и задържане на правонарушители.

Очакван интерес измежду младата публика провокира и полицейското куче, което претърси лек автомобил за разкриване на наркотични субстанции. Децата с интерес изслушаха беседата за характерните отговорности на четириногия служител на реда, а неговият педагог показва и други от уменията на помощника си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР