По повод 20 септември – Ден без загинали на пътя,

...
По повод 20 септември – Ден без загинали на пътя,
Коментари Харесай

Ден без загинали на пътя в „Тракия“

По мотив 20 септември – Ден без починали на пътя, Областна администрация – Пловдив провежда взаимна самодейност с ОД на МВР-Пловдив, Община Пловдив, регион „ Тракия “, РУО-Пловдив.

В 12:15 часа доброволци от институциите  ще оказват помощ за безвредното секване на учениците на пешеходна пътека пред СУ „ Софроний Врачански “. Сред доброволците са заместител регионалният шеф Атанас Ташков, кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров и неговата заместничка Веселина Стоянова.

Събитието е ориентирано към безвредно напредване на учениците до образователните заведения, защото те са най-уязвимите участници в придвижването. Подобни акции оказват позитивно въздействие върху децата за създаване на още по-висока просвета за безвредно секване и изострят вниманието на водачите на МПС за полагане на оптимални старания за запазване живата и здравето на най-малките.

Инициативата е част от събитията, които се провеждат за осма поредна от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL –  Ден без починали на пътя. Дните за сигурност са  сред 16 и 22 септември и минават под  мото „ Остани жив! Пази живота! “ („ Stay alive and save lives ”).

Дните на сигурността на пътя за Република България – 2023 година ще проведат под патронажа на господин Калин Стоянов – Министър на вътрешните работи, а 20 септември е разгласен за Ден без починали на пътя. Целта на акцията е посредством всички вероятни средства за връзка да се разпространява в най-висока степен и измежду оптимален брой хора концепцията за НУЛА починали при пътнотранспортни катастрофи най-малко за един ден.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР