По повод 146-тата годишнина от подвига на Христо Ботев и

...
По повод 146-тата годишнина от подвига на Христо Ботев и
Коментари Харесай

Във Враца ще бъде отбелязана 146-тата годишнина от подвига на Ботев

По мотив 146-тата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета община Враца провежда Ботеви дни, в границите на които са планувани както обичайни за честванията събития, по този начин и нови начинания и прояви, съобщи кметът на Враца Калин Каменов на първо съвещание на Ботевския учредителен комитет.

„ Основната цел на събитията, включени в програмата, е да съхраним българския дух и да предадем заветите на предците ни на подрастващите “, съобщи Каменов.

Бюджетът на Ботевите дни през актуалната година е 110 000 лв., които са обезпечени напълно от община Враца. С тях ще бъде изработен главен ремонт на паметника на централния площад във Враца, заяви Каменов и добави, че локалната администрация търси поддръжката на бизнеса за провеждането на триизмерно лазерно шоу в града.

Заместник-областният шеф Красимир Колев заяви, че регионалната администрация е почнала организацията на Националния туристически поход по стъпките на Ботевата чета.

Общественици и представители на разнообразни институции направиха оферти за включване на спомагателни прояви в културната стратегия.
В плана на стратегия за тазгодишните Ботеви дни 2022 досега са планувани вечерни концерти с присъединяване на реализатори от страната, училищен изложения, литературни и художествени състезания, рецитали и четения, а също тържествена сесия на общинския съвет, митинг-заря в памет на починалите за свободата на България, както и всенародното поклонение на връх Околчица.

За поредна година е планувано възпоменателното празненство на връх Милин камък в Стара планина, както и самодейността „ Със стихове и песни по Ботевата алея “.

От районната библиотека „ Христо Ботев “ възнамеряват организирането на интерактивна игра за младежи „ Ботев оставя следи и през днешния ден “, чиято съществена цел е посещаването тук-там, свързани с историята на четата на поета и бунтовник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР