По повод 14 февруари - Денят на влюбените в общинската

...
По повод 14 февруари - Денят на влюбените в общинската
Коментари Харесай

Зарязаха лозите в Борован и избраха най-доброто вино

По мотив 14 февруари - Денят на влюбените в общинската администрация на Борован посрещнаха учениците от 9 клас с класен началник госпожа Рогашка. Те подариха на кмета на общината инж. Десислава Тодорова сувенир – бутилка с вино направен персонално от тях и пожелаха доста здраве и персонално благополучие. Доброволците от БМЧК община Борован с началник Даниела Велчовска пък зарадваха инж. Тодорова с балони и пожелания, свързани с любовта.
Освен празника на любовта през днешния ден по остарял жанр е празнува и Трифон Зарезан. Той е едни от първите пролетни празници, предшестващи настъпващата пролет. На този ден честват всички лозари и фенове на виното. Инж. Десислава Тодорова, като добър собственик, заряза лозите и пожела здраве и благодат през годината в прилежащата на общинска администрация къща на Иван Деков.
Илияна Донкова – заместник-кмет на общината и кметовете на обитаемоте места Сираково и Добролево Гриша Георгиев и Илиян Буковски участваха на обичайния обред по зарязването на лозите. След това се организира конкурс за най- положително домашно вино в две категории: Най – положително бяло вино и Най-добро алено вино. Комисията с ръководител – Пламен Босашки и членове Иван Велчовски и Симеон Ганджински дефинираха спечелилите.
Победителите в двете категории са следните:
Най – положително бяло вино:
1 място - Гриша Георгиев
2 място - Илиян Буковски
3 място - Ивайло Валентинов
Най положително алено вино:
1 място - Емил Бърдарски
2 място - Инна Палибачийска
3 място - Богдана Христова
Победителите в състезанието получиха грамоти и парични награди. След състезанието на присъстващите посетители бяха раздадени хлебчета и кюфтета за почерпка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР