По повод 109-ата годишнина от обявяване Независимостта на България днес

...
По повод 109-ата годишнина от обявяване Независимостта на България днес
Коментари Харесай

Дебат От Независимостта по-важно няма!? по повод 109 години от обявяване Независимостта на България

По мотив 109-ата годишнина от оповестяване Независимостта на България през днешния ден от 18.00 часа Националният военноисторически музей и Асоциация „ Дебати “ провеждат обществен спор на тематика: " От Н(н)езависимостта по-важно няма!? ".

Идеята е да преплетем историческото събитие и чувството за независимостта през днешния ден – персонална и политическа. Стремежът ни е припомняйки си историята, да подтикнем хората да разсъждават и да погледнат на въпроса и от философска позиция. Изхождайки от презумпцията, че предишното не е единствено мотив за горделивост или позор, а най-много извор на поучения, се надяваме в дебата както участниците, по този начин и публиката да се замислят за измеренията на независимостта, по-важна ли е тя за хората през днешния ден, в сравнение с преди 109 години, и биха ли жертвали независимостта си поради други полезности, споделят уредниците.

Позициите „ за “ и „ срещу “ ще бъдат предпазени от два тима с по трима участника, като двама от тях са професионални дебатьори от Асоциация „ Дебати “ и по един от всеки тим е обществена персона. Съдия в дебата ще бъде публиката. Тя ще има опция да задава въпроси на дебатьорите и след гласоподаване ще излъчи победител. 

Дебатът ще се състои в конферентната зала на Националния военноисторически музей на ул. „ Черковна “ 92 в София, а входът е свободен.

В звуковия файл можете да чуете детайлности от изявлението на веселина Миланова с Катерина Симеонова от Асоциация „ Дебати “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР