По повод 1 ноември – Ден на народните будители, Община

...
По повод 1 ноември – Ден на народните будители, Община
Коментари Харесай

По случай 1 ноември: Сцена на знанието обедини прекрасните изпълнения на децата от община Берковица

По мотив 1 ноември – Ден на националните будители, Община Берковица провежда „ Сцена на знанието “. В мероприятието вземат участие деца и възпитаници от учебни заведения и детски градини на територията на общината с рецитации на стихотворения, свързани с България, с родния език и просвета, с националните будители.
В рецитациите си децата показват поклонение пред жанр и татковина, пред българския дух и еднаквост, пред тези радетели за независимост и истина, които с делата си са написали нашата история. С осъществяванията си родолюбците допират сърцата на всички. Възторжените им слова за всичко българско и родно са израз на горделивост и национално самочувствие.
Помним и тачим тези, които с безкрайната си обич към всяка прашинка от българската земя, са пробудили и пробуждат българския народ за четмо и писмо и със мощ и религия в светлите съдбини са го призовавали и приканват към познание и просвета!
Защото „ науката е слънце, което във душите грей! “ Просвещението е най-ценният подарък, предаден ни през вековете, и е най-съкровеният извор, от който българският народ черпи мъдрост и философия.
Всички осъществявания на надарените деца може да видите в Youtube канала на Община Берковица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР