По последни данни на МОСВ най-много валежи през последните дни

...
По последни данни на МОСВ най-много валежи през последните дни
Коментари Харесай

Басейнова дирекция - Пловдив: Няма сериозни проблеми с нивата на реките

По последни данни на Министерство на околната среда и водите най-вече превалявания през последните дни са паднали в региона на Асеновград и Пловдив. Река Марица е покачила равнището на своите води, само че съгласно специалистите това не е сериозно. Инж. Гергана Георгиева - основен специалист в Басейнова дирекция - Пловдив съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия, че сега няма съществени проблеми с равнищата на реките. Техните равнища са леко нараснали, само че са под жълтия предел на предизвестие.

Пловдив

Инж. Георгиева съобщи, че Министерство на околната среда и водите е задействала оперативното звено незабавно след прогнозата за рискови феномени. Два пъти на ден се изпаща информация към Министерството на околната среда и водите от Басейновите дирекции, а дежурствата са непрекъснати.

По отношение на равнищата на реките сега няма съществени проблеми.

" Вече всичко се е успокоило. Леко са нараснали равнищата на реките, само че това не е рисково. Те са под жълтия предел на предизвестие от системите за ранно предизвестие ", сподели инж. Георгиева.

Критични сектори имаше през предишните дни на местата, където паднаха интензивни превалявания като Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик и други. Но за момента обстановката е овладяна и няма притеснителни сектори.

" Има системи за ранно предизвестие за водни равнища на реките и те пускат модели и предвиждат водните равнища пет дни напред в реките. Прогнозите са в зелената зона - т.е. няма предизвестие. С изключение на горната част на Тунджа, над Жребчево, само че и там няма нищо притеснително ", сподели инж. Георгиева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР