По последни данни 24 медици Военната болница в Букурещ са

...
По последни данни 24 медици Военната болница в Букурещ са
Коментари Харесай

Трагично положение с медиците в Румъния

По последни данни 24 медици Военната болница в Букурещ са дали позитивни проби за заразяване с новия ковид, заяви през днешния ден шефката на лечебното заведение Флорентина Йоница-Раду, представена от в. " Адевърул ".

Тя посочи, че част от инфектираните лекари са приети в болница в тази болница, други са интернирани в още други две лечебни заведения в столицата, а има и такива, които са сложени в домашна изолираност. Мениджърът на Военната болница в Букурещ означи, че хората би трябвало да бъдат наясно, че без значение от защитните ограничения, е допустимо човек да се болести. Тя означи, че е значимо да се знае какво би трябвало да се направи по-нататък.

Агенция Аджерпрес оповестява за още няколко случая на заразяване с новия вирус в разнообразни лечебни заведения в страната.

Над 80 медици от родилен дом в Тимишоара са били тествани за новия ковид, а резултатите на трима от тях са позитивни. Медицинска сестра от Службата за незабавна помощ в окръг Браила също е положителна за Ковид-19, осведоми през днешния ден Аджерпрес.

Информационният уебсайт Зиаре оповестява, че 72 медици от болница " Свети Йоан " в Букурещ са сложени в изолираност, откакто жена на диализа в лечебното заведение е била диагностицирана с Ковид-19. След епидемиологичната анкета е решено всичките 72 медици от отделението, в което е била дамата, да бъдат сложени в изолираност и да бъдат тествани за новия ковид. Към момента те са асимптоматични, осведоми Групата за стратегическа връзка.

Обобщени данни настрана за броя на инфектираните медици в Румъния не са съобщавани. Най-много инфектирани лекари и сестри има в град Сучава, съгласно информация на в. " Ромъния либера " - 181. Местната окръжна болница бе наречена от румънски медии " болница на ужасите ". В нея бяха инфектирани и доста пациенти. В окръг Сучава има и доста жертви на болестта.

По последни данни инфектираните в Румъния са 2 245, а смъртните случаи набъбнаха през днешния ден до 85. Групата за стратегическа връзка заяви през днешния ден, че са умряли две дами - на 54 и на 63 години от Букурещ, и един мъж от окръг Тимиш - на 85 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР