По последна информация пожарната обстановка в Гърция продължава да бъде

...
По последна информация пожарната обстановка в Гърция продължава да бъде
Коментари Харесай

МВнР: Ситуацията в Гърция е усложнена, няма пострадали българи

По последна информация пожарната конюнктура в Гърция продължава да бъде усложнена, оповестиха от Министерство на външните работи.

Пожарът наоколо до Варибоби, Атина, който бе овладян през нощта, се възобнови през днешния ден в ранния следобяд. Огнището е на два фронта и е зародило сред Адамес и Татой, регион в непосредствена непосредственост до Варибоби и непокътнат до този миг. На място са пожарни екипи и елементи на армията, опитващи се да предотвратят разпространяването на огъня. По неотложност са вдигнати 5 хеликоптера и аероплан, които да се включат в гасенето на пожара. Живущите в Ипократио и Дросопиги са получили известия по мобилните си телефони от Гражданска отбрана да се изтеглят неотложно. Полицията блокира придвижването в региона като се изключи автомагистралата Атина-Ламия, по която се прави евакуация на хората.

Разрастват се пожарите на остров Евбея и край мястото на античните олимпийски игри в Пелопонес. Пожарът на Евбея, който бушува от 03.08, принуди управляващите на острова да изтеглят тази заран жителите на селищата Кехриес, Керамия и Амелантес. Пожарът е стигнал до село Ровиес. На този стадий потреблението на летателна техника за гасене на огъня е прекратено заради ветрове и затруднената видимост.

Продължават опитите за преодоляване на огнището в региона на Олимпия, Пелопонес, където управляващите се пробват да предотвратят разпространяването на пожара към археологическите обекти, намиращи се наоколо. Според информация от полицейските ръководства на Ахарнес и Илиа няма човешки жертви от пожарите, няма и данни за потърпевши български жители. Няма данни за човешки жертви и в Евбея. Към 15 часа на 05.08 в Посолството на Република България в Атина не са постъпили сигнали от и за бедстващи или потърпевши български жители.

Напомняме, че остават в действие рекомендациите на гръцките управляващи по отношение на влошеното качество на въздуха в регионите наоколо до пожарите. Посолството в Атина продължава да следи развиването на обстановката, като е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители на телефоните на задачата - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон за незабавни случаи: +30 693 70 96 220.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР