По поръчка на американските военни беше разработен алгоритъм за военнослужещите,

...
По поръчка на американските военни беше разработен алгоритъм за военнослужещите,
Коментари Харесай

Алгоритъм известява най-доброто време за пиене на кафе

По поръчка на американските военни беше създаден логаритъм за военнослужещите, който им указва идеалното време за пиянство на кафе, заяви в. " Дейли мейл ", представена от Българска телеграфна агенция.

Това ще им помогне те да останат будни даже и след дефицит на сън. Тестовете на системата демонстрираха, че логаритъмът може да усъвършенства изгодите от кофеина, и даже да понижи количеството изпито кафе.

Според разработчиците моделът подтиква бодростта приблизително с 40 %, което значи, че участниците пият 40 на 100 по-малко кафе, с цел да се усещат будни.

Системата е със свободен достъп и е кръстена 2B-Alert Web 2,0. Задава й се въпросът - в случай че човек, който няма да спи цяла нощ и би трябвало да е на върха на бодростта си сред 9 сутринта и 5 следобяд, какъв брой кафе и по кое време би трябвало да го употребява?

Алгоритъмът употребява данните и пресмята минималните количества кофеин с максимален резултат. Тъй като кофеинът не влияе еднообразно върху хората, получените резултати могат да варират.

По думите на основателя на логаритъма Жак Райфман от Медицинския проучвателен център към армията на Съединени американски щати той може да усили бодростта до 64 % при потреблението на същото количество кафе в най-подходящото време. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР