По политически указания ДАНС са писали фалшиви сведения за опасност

...
По политически указания ДАНС са писали фалшиви сведения за опасност
Коментари Харесай

Рашков: НСО охранявала псевдо застрашени ВИП персони

По политически инструкции ДАНС са писали подправени сведения за заплаха на високопоставени лица, с цел да им се сложи защита от НСО за 6 месеца, разгласи вътрешният министър Бойко Рашков в правната комисия по време на разискването на измененията в закона за Бюрото по отбрана към основния прокурор.
"Говорихме с ръководителя на Народното събрание. Повдигнах въпроса да се прегледа концепцията за преразглеждане на първичните данни за зародила заплаха във връзка с един човек. Да забележим по-късно не престават ли да съществуват тези данни. Нали сме по тази причина - да проверяваме. И когато тези сигнали не се оправдават да снемем защитата. Това не е правено. Разчитало се е на подправени сведения. И това е повода този човек да бъде охраняван от НСО, което след това той не хареса ", сподели Рашков.
МВР-шефът се разгласи за пренасяне на Бюрото по отбрана в Министерството на правораздаването, с цел да няма повтаряне на функционалности с изпълнителната власт.
"Това са 150 души към основния прокурор, никой не знае какво става в това бюро, единствено той знае ", съобщи вътрешният министър.
Бойко Рашков разгласи още, че прокуратурата е сключвала съглашения в предишното с Министерство на вътрешните работи, патрул на 6 районно ръководство в София да обикаля към резиденция "Бояна ", където живее Иван Гешев и да следи за сигурността му.
"Някой слага ли си въпроса по какъв начин се охранява основния прокурор? Ако някой си показва, че той се охранява единствено от НСО, бърка. Благодарение на персоналните му връзки с да не споделям кой, се е настанил в държавната резиденция. Не ръководителят на Върховен касационен съд или Върховен административен съд, а единствено той. Там се охранява от Бюрото за защита. Но външното пространство се охранява и от НСО, която е там поради президента ", съобщи още Бойко Рашков пред депутатите, които преглеждат три законопроекта за ориста на Бюрото по отбрана - на Христо Иванов, Николай Хаджигенов и на Андрей Михайлов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР