По покана на вътрешния министър в МВР се състоя среща

...
По покана на вътрешния министър в МВР се състоя среща
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Само заедно можем да решаваме ефективно проблемите в министерството

По покана на вътрешния министър в Министерство на вътрешните работи се състоя среща с представителите на синдикалните организации
На нея участва и цялото политическо и професионално управление – заместник-министрите Моника Димитрова-Бийчър, Венцислав Катинов и Емил Ганчев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров и неговият заместител основен комисар Станимир Станев.

В прям разговор министърът на вътрешните работи маркира проблемите в системата, основани или неглижирани в годините, и прикани за взаимни дейности сред управлението, синдикатите и всички чиновници за решаването им. Той беше безапелационен, че са нужни обединяване и партньорство. Предложението на министър Демерджиев бе напълно подкрепено от представителите на синдикалните организации, които показаха интензивност и подготвеност за партньорство и професионален разговор. 

Министър Демерджиев изрази вяра, че със взаимни старания могат да се реализиран съответни позитивни стъпки за решение на част от натрупалите се проблеми, демотивиращи чиновниците, най-много тези, които работят на терен. Министър Демерджиев показа, че е наясно с тях от извършените досега редица срещи и насъбраните персонални усещания при работните му визити в поделения на системата. В работен проект той предложи до края на идната седмица представителите на синдикалните организации да формулират и изпратят до управлението на министерството съответни оферти – краткосрочни и дълготрайни ограничения. След това всички те ще бъдат прегледани от управлението. „ Важното е да вършим дребни, само че решителни стъпки, които ще са по-правилни, в случай че ги вършим дружно “, съобщи министърът. Той добави, че в същия формат ще се обсъдят и набележат съответните акценти при насочването на финансовия запас, с който Министерство на вътрешните работи разполага, с цел да бъдат разпределението им по-справедливо и тъкмо. 

Министър Демерджиев се ангажира до края на седмицата синдикалните сътрудници да получат цялостна информация за подхванатите все още ограничения от управлението на министерството и съответни дейности в тази посока. Като образец той уточни почналата работа по освобождението на чиновниците на терен от неспецифичните за тях действия. На финала е и процесът по въвеждане на стратегия за изцяло дигитализиране на министерството. Вътрешният министър разгласи и подписаната от него заповед, според която всички чиновници на Министерство на вътрешните работи ще получат лична премия като симптом на признателност от негова страна.

Това е моят знак на почитание и признателност към труда на сътрудниците, изясни вътрешният министър и посочи, че от идната година бонусите ще бъдат съобразени напълно с оценката за свършена работа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР