По покана на Туристическо дружество Родопея“ от село Ягодина група

...
По покана на Туристическо дружество Родопея“ от село Ягодина група
Коментари Харесай

Деца на бесарабски българи гостуват на Родопите

По покана на Туристическо сдружение „ Родопея “ от село Ягодина група от 20 деца на бесарабски българи с двама учители от Одеса гостуват на област Смолян.
Програмата им планува в границите на 9 дни да се срещнат с културните и естествени забележителности на региона, да се срещнат с обичайни локални традиции, както и да проучат опциите за образование и развиване.
Те са отседнали в хижа „ Тешел “, от където имат елементарен достъп до естествените явления в покрайнината. В ролята на техен гид е секретарят на туристическото сдружение Величко Чаушев. Отговорника на групата е Олга Неделчева, която е учител в Българското Неделно учебно заведение „ Българска камбана “ в Одеса.
Учениците са посетили „ Орлово око “, Ягодинската пещера, Триградското ждрело и пещерата Дяволското гърло, оповестиха от регионалната администрация.
Зам.-областният шеф Андриян Петров им разказал за сериала „ Дяволското гърло “ , сниман в Смолян и чийто сюжет се развива в местности край Смолян и в същата пещера.
В Смолян те ще посетят Планетариума, Регионалния исторически музей, Регионалната Библиотека и Художествената изложба.
„ Срещата мина в родолюбив дух, бяха представени стихотворенията „ Аз съм българче “ и „ Родна тирада “, изпя се българска национална ария и химна на България “, осведомиха от кабинета на регионалния шеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР