По покана на президента Румен Радев на 23 и 24

...
По покана на президента Румен Радев на 23 и 24
Коментари Харесай

Генералният директор на ЮНЕСКО идва за 24 май

По покана на президента Румен Радев на 23 и 24 май на публично посещаване в България ще бъде генералният шеф на Организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО) Одри Азуле, заяви прессекретариатът на президента. Участието на Одри Азуле в тържественото отбелязване на 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност е израз на почитание към приноса на страната ни за развиването на международната просвета, се отбелязва в известието.

В рамките на формалното ѝ посещаване ще бъдат разисквани и вероятностите за следващо разширение на съдействието сред България и ЮНЕСКО в региона на образованието, науката и опазването на културното завещание.

Румен Радев и Одри Азуле ще имат диалози на следващия ден - 23 май, а преди тях генералният шеф на ЮНЕСКО ще се срещне с ректора на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Анастас Герджиков и ще изнесе в аулата на висшето учебно заведение лекция на тематика: „ ЮНЕСКО и провокациите на 21 век “.

На 24 май президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле ще се причислят пред постройката на президентската институция към тържественото шествие за 24 май. В рамките на формалното си посещаване в България Одри Азуле ще организира срещи и с министър-председателя Бойко Борисов и с вицепремиера и министъра на външните работи Екатерина Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР