По покана на Организация на евреите в България Шалом и

...
По покана на Организация на евреите в България Шалом и
Коментари Харесай

Експерти от Израел ще ни помагат за бежанците от Украйна

По покана на Организация на евреите в България " Шалом " и посолство на Израел в България и с поддръжката на The Jewish Agency for Israel, през идната седмица в София ще ни гостуват специалисти от ITC - Israel Trauma Coalition, които имат богат опит в поддръжката на разселено население, бягащо от войни и спорове. Те ще проведат профилирани курсове на 4, 5 и 6 април в отговор на незабавни потребности, при работата на доброволци с бежанци, зародили през последните седмици.

С притока на Украински бежанци в страната, доброволци, терапевти, учители, медицински служащи, се сблъскват с компликации при работа с контузия и стрес.

Затова желаеме да предложим на всички заинтригувани, уместно образование, с цел да се оправят с контузията, претърпяна от тези бежанци, както и задоволително принадлежности за доброволци и експерти, с цел да обезпечат най-холистичния и сполучлив отговор.

Предлаганото образование ще се концентрира върху психологичното здраве и психосоциална поддръжка на мениджъри, снабдители на грижи и личен състав на бежанските центрове, и механизми за поддръжка на бежанците, които са и ще бъдат основани в Европа в отговор на актуалните рецесия.

Обучения ще се проведат от понеделник до сряда на британски и съветски език, онлайн и онлайн в зуум.
Ако работите с бежанци и имате потребност да се включите в тези образования, можете да се свържете с нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР