По покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя

...
По покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя
Коментари Харесай

Търсят вода от алтернативни водоизточници в Перник


По покана на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в Министерството на районното развиване и благоустройството се състоя работна среща с регионалния шеф на Перник Ирена Соколова и с кмета на града Станислав Владимиров по отношение на съгласуване на взаимни дейности за решение на казуса с водоснабдяването, оповестиха от министерството на районното развиване.
Обсъдени бяха краткосрочни и дълготрайни ограничения за справяне с рецесията. Като незабавна мярка беше формиран проект за деяние, който включва потребление на дребни аварийни водохващания и каптажи, благосъстоятелност на ВиК Перник. Министерство на регионалното развитие ще координира с други институции опциите за обезпечаване на водохващания от други източници, отвън обсега на ВиК Перник.
Една от дълготрайните ограничения е предложение за обезпечаване на аварийно зареждане от други язовири. В тази връзка като първа стъпка още на следващия ден ВиК Перник ще вземе проби за проучване в лаборатория на годността на водата в тях за питейни потребности.
Министър Аврамова пое ангажимент Министерство на регионалното развитие да спомага по всички вероятни способи за решение на рецесията с водоснабдяването в Перник..
Днес министър председателят Бойко Борисов съобщи, че не желае Перник да влиза във воден режим и подреди на районното министерство в синхрон с локалната власт да се направи всичко допустимо това да бъде избегнато.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР