По покана на министър , на работно посещение в България

...
По покана на министър , на работно посещение в България
Коментари Харесай

Бойко Рашков се срещна с вътрешния министър на РСМ

По покана на министър, на работно посещаване в България е Оливер Спасовски, министър на вътрешните работи на Република Северна Македония.

В рамките на извършената през днешния ден работна среща те дадоха висока оценка на връзките сред България и Северна Македония в региона на вътрешните работи. Двамата министри показаха убеденост, че интензивният и открит разговор ще продължи и ще бъде надграден в бъдеще. Обединиха се към нуждата от разширение на професионалното съдействие по всички въпроси от съвместен интерес.



Министър Рашков акцентира значимостта от поддържането на директни и постоянни контакти и удостовери готовността на страната ни да развива и задълбочава двустранното съдействие, в това число и посредством шерване на своя опит и експертиза в региона на вътрешните работи, насъбрани като държава-членка на Европейски Съюз. В този подтекст министър Рашков изрази убеденост в нуждата от още по-активно и резултатно взаимоотношение във всички области на съдействието, като да вземем за пример граничната сигурност, противодействието на другите форми на трансграничната проведена престъпност, битката против тероризма и други.

Министър Спасовски, от своя страна, благодари на министър Рашков за опцията за градивни и взаимно потребни диалози в София. Той разяснява, че България и Северна Македония, като прилежащи страни, имат общ интерес от още по-добри резултати на съдействието в региона на вътрешните работи. В този смисъл министър Спасовски съобщи ангажираност към подсилване и задълбочаване на контактите на двустранно и районно равнище, включително по предпочитани тематики на взаимната работа като битката против проведената престъпност, противодействието на незаконната миграция и други. Като добър образец на взаимната работа той уточни активността на Съвместния контактен център за полицейско и митническо съдействие в Гюешево.

В рамките на визитата министър Рашков и министър Спасовски участваха и на взаимно подготвително обучение на специфичните антитерористични отряди към министерствата на вътрешните работи на двете страни.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР