По покана на Либийската мисия в София, министърът на туризма

...
По покана на Либийската мисия в София, министърът на туризма
Коментари Харесай

Министър Проданов обсъди възможностите за развитие на здравния туризъм с посланици на Арабските страни

По покана на Либийската задача в София, министърът на туризма Христо Проданов разиска опциите за развиване на здравния туризъм сред България и Либия.

Министър Проданов уточни, че един от целите на министерството е улеснение процеса за издаване на визи за жители на трети страни и интензивно работи по тематиката. Заместник-министър Мариела Модева добави, че към този момент се организират работни срещи и е основана междуведомствена работна група по въпроса, защото той е значима причина за увеличение на туристопотока към България.    

В диалога бяха разисквани съответни стъпки и дейности за подготовка на Споразумение за развиване на здравния туризъм сред България и Либия. Чуждестранните дипломати споделиха усещане, че България има добре развита процедура в здравния туризъм и нейните обичаи в сферата са добре познати.

На срещата по покана на ръководителя на Либийската задача – Мофтах Дрени, участваха още посланика на Катар – Н. Пр. Фахад Ибрахим Ал-Мушайри, посланика на Ирак – Н. Пр. Лина Омар, посланика на Саудитска Арабия – Н. Пр. Халил Камал Факих и посланика на Палестина – Н. Пр. Ахмед Мадбух, които приветстваха министър Проданов и показаха поддръжка и подготвеност за съдействие в областта на туризма и развиването му сред България и страните от Арабския свят.

Живко Иванов от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм показа опита на сдружението и подчертава, че България е интернационално приета дестинация в областта на здравния туризъм, рехабилитацията и рекреацията, която съблюдава най-високите критерии и стандарти за работа. Изрази и готовността на организацията за подпомагане и съдействие с туристически организации от арабските страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР