По покана на китайския председател Си Дзинпин от 12 до

...
По покана на китайския председател Си Дзинпин от 12 до
Коментари Харесай

Китай и Бразилия излязоха със съвместно изявление

По покана на китайския ръководител Си Дзинпин от 12 до 14 април президентът на Бразилия Луиз Инасиу Лула да Силва бе на държавно посещаване в Китай, по време на което двете страни излязоха със взаимно изказване за задълбочаване на всестранното стратегическо партньорство.

В него се показва, че тази година се отбелязва 30-ата годишнина от установяването на стратегическо партньорство сред Китай и Бразилия, а идната 50 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни. В тази връзка Китай и Бразилия ще придвижат разговора и обмена сред държавните управления, с цел да се укрепи политическото доверие и основата на двустранните връзки, ще се стремят към задълбочаване на всеобхватното стратегическо партньорство въз основата на неприкритост, инклузивност и взаимноизгодно съдействие. В изказването Бразилия за следващ път акцентира, че ще съблюдава правилото за един Китай.

Двете страни дадоха позитивна оценка за разговора и координацията посред им в интернационалните организации и многостранни механизми и показаха предпочитание да продължат да ускоряват обмена в границите на Организация на обединените нации, СТО, МВФ, СБ, Г-20, БРИКС и други механизми.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР