По план новата сграда трябва да е готова до края

...
По план новата сграда трябва да е готова до края
Коментари Харесай

ГБС започна да строи новата сграда на посолството на Германия в София

По проект новата постройка би трябвало да е подготвена до края на 2020 година

© ГБС Германското посолство ще се реалокира в нова постройка след по-малко от две години. Тя се намира на улица " Фредерик Жолио Кюри " 25 и би трябвало да е подготвена до края на 2020 година, оповестиха от посолството в известие до медиите. Изливането на основите на новата офис постройка стартира в понеделник, 20 май.

Според графика строителството й ще е готово до 2020 година, само че по-късно ще продължат и работите по разрушение на остарялата, като цялостното привършване на строителните работи ще е до юли 2021 година Целта е от самото начало в идващите няколко години посолството да може да работи без спиране и да извършва дипломатическите и консулските услуги в съществуващата постройка на посолството.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Строителството се прави от " Главболгарстрой ". От немското посланичество показват, че компанията е била определена след извършен конкурс. Компанията има опит с дипломатическите обекти - строила е посолството на Съединени американски щати и резиденцията на посланика на Норвегия в София, показват от mediapool.bg.

Площта на целия терен е 11 470 кв.м, като незастроената повърхност сега е 7750 кв.м. Съществуващата сега постройка ще бъде изцяло разрушена, с цел да се употребява единствено новата. Общата разгъната застроена повърхност на целия нов план е общо 3882 кв.м, което включва и 736 кв.м подземни площи.

Споразумението сред държавното управление на Германска демократична република и Народна република България за прекачване на парцели и прилежащите им здания в квартал " Изгрев " е още от 1974 година През 70-те и 80-те години на предишния век са издигнати комплекс от посолствени и жилищни здания, като плановете са правени от експерти от Германска демократична република, а самото строителство се правило от българи.

Решението за строителството на новата постройка е взето още през 2014 година от немското държавно управление, като е обвързвано и с нови ограничения за предварителна защита на терористични офанзиви.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР