По пет лева ще струват чадърът и шезлонгът на варненския

...
По пет лева ще струват чадърът и шезлонгът на варненския
Коментари Харесай

Колко ще ни струва чадър и шезлонг това лято

По пет лв. ще костват чадърът и шезлонгът на варненския плаж през идващото лято.

Фирмата „ Лазурен бряг 91 “ ЕООД, която още веднъж завоюва концесията на плаж „ Варна - централен “ дава обещание да не подвига цените. Това е плажът от вълнолома до някогашния риболовен мостик на рибарския плаж.

Концесионерът се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 години да дава цена за чадър в размер до 10 лева и толкоз за шезлонг в зоната за платени плажни такъми на морския плаж, реши Министерски съвет.

На плажа в Сарафово цената за чадър ще бъде в размер до 7 лева с Данък добавена стойност, толкоз ще коства и шезлонг в платената зона.

Сумите са залегнали в контракта с новия концесионер, който държавното управление дефинира -„ М и П Мениджмънт “ ЕООД.

Годишното концесионно заплащане за първата година е в размер на 45 502 лева с Данък добавена стойност. Предложените вложения за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане и за възстановяване на образа на морския плаж са в размер на 527 765 лева с Данък добавена стойност за целия период на концесията.

Освен това, Министерският съвет търси концесионер за плаж „ Свети Влас-запад ” в община Несебър. Предлага се срокът на концесията да е 20 години, като размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 51 264,35 лева без Данък добавена стойност.

Открита е и процедура за възлагане на концесия и за морски плаж „ Златна рибка “ в община Созопол. Срокът на концесията още веднъж се предлага да бъде 20 години, а размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 75 366,88 лв. без Данък добавена стойност.

Концесионерите в Несебър и Созопол ще бъдат длъжен да обезпечават водното избавяне, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морските плажове и да дават услуги от публичен интерес.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР