По пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране,

...
По пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране,
Коментари Харесай

5000 евро глоба за фалшив COVID сертификат в Гърция |

По пет хиляди евро санкция за подправен документ за имунизиране, разискват през днешния ден депутатите в Атина, заяви БНР.

Наредбата ще се гласоподава до края на деня. Предложението беше импортирано по неотложност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди документи на неимунизирани лица.

След като здравните служащи без ваксина бяха отстранени, в доста лечебни заведения стартира дефицит на експерти. Здравното министерство към този момент позволява връщане на работа и след първа доза от имунизацията.

В същото време се усилват строгите ограничения от министерството на образованието дни преди началото на образователната година. Лекари от лечебните заведения оповестяват, че внезапно са се нараснали случаите на инфектирани деца в последния месец.

От идната седмица управляващите засилват акцията по имунизация с мобилни екипи пред образователните заведения. Обучението тази година ще е единствено присъствено, съобщи изрично министърът на образованието Карамеос.

Ще има обаче наложителни проби за учениците. Студентите имат право да участват на лекции единствено против документ за ваксина или документ за преболедуване на вируса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР