По пътя на модернизацията на българската армия няма място за

...
По пътя на модернизацията на българската армия няма място за
Коментари Харесай

Румен Радев настоя националната сигурност да не се оставя само на политиците

По пътя на модернизацията на българската войска няма място за угодни покупко-продажби и сметки за политическо оцеляване . Съвременното въоръжение ни е извънредно належащо, само че то би трябвало да се придобива при рационални, ясни критерии и процедури и при обединен метод към типовете въоръжени сили.

Настояването на президента Румен Радев откри място формалното му одобрение по случай 6 май - Денят на храбростта и празника на българската войска.

Решенията ни за националната сигурност не трябва да се оставят само в ръцете на политиците . Модернизацията е безценен, комплициран и изчерпателен развой, само че в същината му стои постоянно индивидът и войнът - неговата професионална подготовка, кадрово развиване и обществен статус, акцентира президентът.

И в най-тежки времена българският боец постоянно е бил последната и самоотвержена бариера в отбрана на отечеството , минала през доста тествания, извоювала блестящи победи, построила именити пълководци, сподели Радев.

По думите му българската войска посвети генерации в родолюбие и безрезервност и се утвърди като знак на държавност и героизъм. Живеем във все по-безпокоен свят, в който сигурността и суверенитетът ще чертаят бъдещето на нацията. След десетилетия на опити, на съкращения и недостиг българската войска е поела дълго чакания път на рационализация, уточни още Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР