„По пътя към възстановяването от кризата, образователните системи и училища

...
„По пътя към възстановяването от кризата, образователните системи и училища
Коментари Харесай

Мария Габриел: Инвестициите в образование и цифрови умения са ключови за устойчиво развитие на Европа

„ По пътя към възобновяване от рецесията, просветителните системи и учебни заведения в Европа имат потребност от поддръжка, с цел да се приспособяват към новите действителности. За това е значимо да проучваме научените уроци. Те ни показаха потребността от ускорена цифровизация на образованието, повишение на цифровите умения, добра съгласуваност и инфраструктура, еднакъв достъп до онлайн образованието. Цифровото обучение и цифровите умения получават все по-голямо значение във всеки един аспект на нашия живот. “. Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова при откриването на конференцията „ Образование от А до #. Иновативното учебно заведение “, проведена от Economic.bg, NOVA, Dir.bg и портала на българските общини Kmeta.bg. В откриването взеха присъединяване и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009, ръководителят на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание Милена Дамянова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Тя показа елементи за водещи начинания като платформата за електронно побратимяване eTwinning и порталът за учебно обучение School Education Gateway. Те ще продължат да подкрепят преподавателите посредством шерване на положителни практики за образование и за потребление на цифровите принадлежности. В по-дългосрочен проект Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова притегли вниманието върху двете водещи начинания, които ще показа през септември. Това са обновеният проект за деяние в региона на цифровото обучение и самодейността за създаване на европейското просветително пространство.

„ Ще насърчим развиването на цифрови умения и компетентности, само че също по този начин ще слагаме акцент върху творчеството, сериозното мислене, уменията за другарство и работа в екип. Технологиите заемат значимо място в образователния развой и ще спомогнат за фокусиране на образованието върху потребностите на учащите се. Те не би трябвало да заместват фундаменталната роля на учителите, а да ги подкрепят. За мен е доста значимо цифровото обучение да слага в центъра хората “, разяснява българският еврокомисар. Тя открои самодейностите, по които работи сега с екипа си, като „ Европейски академии за учители “, „ Училищен триумф за всички “, новия метод към микрокредитите. Те ще бъдат градивни детайли на европейското пространство за обучение. Първата ще обезпечи новаторски способи на преподаване и цифрови педагогичен способи за учителите. Втората самодейност ще помогне на младежите от уязвимите групи да придобият съществени умения. Подходът към микрокредитиране ще насърчи ученето през целия живот. Комисарят посочи, че стратегия „ Еразъм+ “ е доста значим инструмент. Тя ще бъде по-цифрова и по-включваща, ще продължи да предизвиква цифровата съгласуваност и да предлага съчетаване на физическа и виртуална подвижност.

Европейските академични алианси ще обезпечат по-структурирано съдействие сред висшите образователни заведения посредством сливане на онлайн курсове, данни и цифрова инфраструктура. „ Имаме общо 41 алианса, включващи 280 висши образователни заведения от цяла Европа. В началото на юли 24 нови европейски алианса от висши образователни заведения се причислиха към първите 17 алианса, определени през 2019г. Много се веселя, че и България към този момент е показана с пет университета “, съобщи българският еврокомисар.

Тя означи нуждата от стратегически вложения и активизиране на наличните принадлежности в границите на многогодишния бюджет на Европейски Съюз и инструмента за възобновяване. Това са стратегиите „ Еразъм+ “, Хоризонт Европа, Eвропейският обществен фонд плюс, стратегия „ Цифрова Европа “ и редица други. Важно е да се откри допълнение на тези стратегии с националните стратегии и тактики. Осигуряването на уместно взаимоотношение, насочването на запаси там, където има най-големи потребности, ще обезпечи оптимално влияние при осъществяване на поставените цели.

„ Важно е да не губим от взор синергиите и взаимните старания за улеснение прехода на Европа към „ новото обикновено “. Нека погледнем на компликациите като на опция да създадем системите за обучение по-устойчиви и по-подготвени за цифровото общество. За да реализираме това, е належащо да се обединим в този развой - страните членки, районните и локални органи, просветителните институции и бизнесът “, заключи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР