По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха

...
По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха
Коментари Харесай

Пътни знаци, насочени към двата пола, се появиха в Саудитска Арабия

По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха табели с инструкции на транспортните управляващи, ориентирани и към двата пола, заяви телевизионният канал " Ал Арабия ". Телевизията сподели първите пътни табели от този вид. Те са планувани за всички водачи без изключение, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Уважаеми братя и сестри ", обръща се саудитската автомобилна ревизия към водачите. " Настойчиво ви приканваме да спазвате разпоредбите за придвижване по пътищата в името на личната си сигурност и на това да бъдат опазени животите на водачите и на другите транспортни средства ", написа на една от табелите.

Табелите са част от подготвителни ограничения по пътната мрежа, свързани с това, че от 24 юни саудитките за пръв път в историята на страната си публично ще могат независимо да ръководят леки коли. Окончателното решение да им бъде позволено това беше признато на 8 май.

В особено известие по този мотив на саудитското Управление на автомобилното придвижване се споделя, че " към този момент са изцяло систематизирани всички условия към дамите, ръководещи коли на територията на кралството ".

На 26 септември саудитският крал Салман подписа декрет, разрешаващ на дамите да получават шофьорска брошура и да ръководят леки коли. Саудитките от доста години желаеха да получат това право, само че строгият публичен морал в саудитското общество по всякакъв начин пречеше на това. Жените, посмели да седнат зад кормилото, биваха строго наказвани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР