По първоначални данни ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от

...
По първоначални данни ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от
Коментари Харесай

САЩ: ракетата, паднала в Полша, вероятно е изстреляна от Украйна


По първични данни ракетата, блъснала Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета. Варшава ускорява защитата на въздушното си пространство.

Мястото на попадението на ракетата край Пшеводов покрай украинската граница

Според американски сведения падналата в Полша ракета е пристигнала от Украйна, предадоха осведомителните организации като се позоваха на.Той е съобщил това пред водачите на страните от НАТО и Г7, които вземат участие в срещата на Г20 в Бали, Индонезия.

Ракетата е украинска
Редакцията предлага
Агенция Асошиейтед прес цитира публични американски представители, съгласно които ракетата, блъснала, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета. Най-вероятно става въпрос за ПВО-ракета, изстпеляна от украиинска система S-300, посочи Байдън.

Още преди този момент това американският президент съобщи в границите на срещата в Бали, че гърмежът, при който починаха двама души в Полша, може да не е породен от ракета, изстреляна от Русия. Това сочели първичните данни.

Москва: " Целенасочена провокация "

До нощес информацията гласеше, че смъртоносните детонации в Полша са породени от съветски ракети, по сведения от и на полските управляващи. Полското външно министерство удостовери през вчерашния ден, че ракетата е съветско произвеждане. Украйна обаче също употребява ракети още от руско време, напомнят организациите.

Полша ускорява защитата на въздушното си пространство

Вчера Полша привика посланика на Русия във Варшава за пояснение, откакто Москва отхвърли да е виновна за случая в граничното село Пшеводов. От съветското военно министерство дефинираха известията за съветски ракетен обстрел против Полша като " целенасочена провокация ". Полският министър председател Мтеуш Моравецки пък свика незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност. Междувременно беше обявено че Варшава ускорява защитата на въздушното си пространство.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР