По първоначални данни има сериозни съмнения за нарушения в сечището

...
По първоначални данни има сериозни съмнения за нарушения в сечището
Коментари Харесай

Има неизвозена дървесина, показа проверка в сечища над наводнените села

По първични данни има съществени подозрения за нарушавания в сечището в региона на наводненията в Карловско, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи. Днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се включи в дружно със зам.-главния секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев, началника на локалната полиция, зам.-министъра на земеделието Валентин Чамбов, представители на прокуратурата, следствието и медии.

" Има огромно количество дървени трупи, които не са превозени, а евентуално би трябвало. Предстои да бъдат прегледани съответните документи и проектите за сечищата ", уточни Демерджиев. За откритото огромно количество изсечени дървета в аграрни територии той посочи, че ще бъде тествано дали е спазен нормативният ред, с цел да бъде позволена тази сеч.

Според Демеджиев неспазването на регламента за транспортиране на дървесината може да окаже въздействие за наводняване. По неговите думи водната буря може би е понесла част от дървесината, която е забентила реки, мостове и дерета надолу. Според Демерджиев видяната дървесина е остаряла и евентуално се намира там от 2020 година.

Резултатите от днешните инспекции ще бъдат съпоставени с наличните документи, като стремежът е в границите на седмица до 10 дни да има резултати.

За да се опазят потърпевшите домове от нападения на крадци, полицията участва в обитаемоте места още през цялото време, от през днешния ден има и представители на жандармерията, които ще останат до привършване на работата по разчистването. По 12 екипа ще поемат денонощни наряди в засегнатите села - три екипа ще дежурят денем и девет екипа - през нощта, осведоми Демерджиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР