По първоначална информация изнудването е за документи, свързани с липсващите

...
По първоначална информация изнудването е за документи, свързани с липсващите
Коментари Харесай

Разследват Велико Желев за нанасяне на телесна повреда и изнудване

По първична информация изнудването е за документи, свързани с изчезналите към 30% от асфалта на Северната скоростна дъга

Продължава следствието на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, обвързвано със строителния бизнесмен Велико Желев

Строителният бизнесмен Велико Желев е арестуван за 24 часа по следствие за нанасяне на телесна щета и изнудване, оповестиха от Софийската районна прокуратура. Желев е упрекнат, че дружно с още двама души е пребил собствен някогашен чиновник и го принудил да подпише документи с погрешно наличие за вдишване на отговорности.

По първична информация документите са свързани с изчезналите към 30% от асфалта на Северната скоростна дъга. От прокуратурата за момента отхвърлят съществуването на такава връзка.

Продължава следствието на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, обвързвано със строителния бизнесмен Велико Желев. Късно нощес той беше арестуван за 24 часа от полицията, а офисите и парцелите му в София и Варна бяха претърсени.

" Причина за задържането му е следствие на Министерство на вътрешните работи, обвързвано с нанасяне на телесна щета на някогашен чиновник ", изясни Борислав Георгиев от Софийска районна прокуратура. Желев е изискал от своя някогашен чиновник да подпише документи с погрешно наличие.

По първичната информация, която за момента не е доказана от прокуратурата, погрешните документи, които Велико Желев е изискал да бъдат подписани са свързани със спестените материали по време на строителството на автомагистрала Хемус и Северната скоростна дъга. Действията се развиват откакто служебният районен министър Иван Шишков разгласи, че липсват 30% от асфалтовото покритие на тангентата.

Велико Желев е притежател на няколко строителни компании, най-голямата от които е „ Хидрострой “, която взе участие в осъществяването на редица огромни инфраструктурни обекти, в това число такива по европейски планове. Желев за малко е бил и началник на Агенция пътна инфраструктура по време на ръководството на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи. Строителният му бизнес се развива доста при държавното управление на Сергей Станишев.

При ръководството на ГЕРБ Желев стартира да се занимава с пътно строителство и става измежду най-големите на пазара. Компаниите на Желев строят Северната скоростна дъга, елементи от автомагистрала Хемус и автомагистралата Велико Търново – Русе в сектора от Русе до Бяла, тунела под Шипка, обходния път на Бургас и други.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР