По оценките на Европа продължаваме да бъдем най-бедната и най-корумпираната

...
По оценките на Европа продължаваме да бъдем най-бедната и най-корумпираната
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Правителството получи два звучни европейски шамара

По оценките на Европа продължаваме да бъдем най-бедната и най-корумпираната страна . Това сподели от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

„ Три думи ще слага на вашето внимание -  тревога, замяна и отговорност . Тревога от обстоятелството, че през вчерашния ден държавното управление на Бойко Борисов, а посредством него и България, получи два доста звучни шамара. Холандският външен министър съобщи, че не ни желаят в Шенген поради корупция. Премиерът му посочил фотоси от оградата (възпрепятстващото оборудване на българо-турската граница – б.р.), но  Европа не има вяра на фотоси към този момент и споделиха: „ Заради корупцията на това държавно управление, не ви желаеме в Шенген “.

В същото време излезе и европейския отчет и тук слагам на вниманието на всички думата замяна. Това е най-тежкият отчет, която е получавала страната ни откогато сме членове на Европейски Съюз “, съобщи Нинова пред депутатите.

Според нея изказванията на премиера Бойко Борисов за положителната бизнес среда у нас, както и за сполучливата битка с корупцията и контрабандата, опонират на оценката от Европа.

Според Нинова  Европа добре вижда високия % на беднотия, неравноправие и общественото изключване в България, който доста надвишава междинното ниво на Европейски Съюз.  „ Най-голямата горделивост на Борисов – пътищата, в които потънаха милиони и се откраднаха доста, е оценено от Европа по този начин: „ Обхватът и качеството на транспортната инфраструктура в България остава под междинното за Европейски Съюз “, добави Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че задължението на опозицията е точно да посочва тези проблеми.

„ Уважаеми господин Борисов, за какво за 10 години ръководство докарахте страната до това положение? “ , попита водачът на Българска социалистическа партия в оставка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР