По оценки на анализаторската компания IHS Markit, световните доставки на

...
По оценки на анализаторската компания IHS Markit, световните доставки на
Коментари Харесай

Анализаторите прогнозират разпространение на IPS-дисплеите за ноутбуци

По оценки на анализаторската компания IHS Markit, международните доставки на екрани за портативни компютри до 2017 година ще набъбнат с 5% и ще доближават 177 милиона броя. При това, доставките на самите ноутбуци се чака да са почти на същото равнище, както и през 2016 година.

Опасенията от закъснение на доставките се дължи на претоварването на пазара (през 2018-та, специалистите предвиждат спад в доставките с до 168,6 милиона броя), производителите на панели наблягаj на по-престижните и енергийно ефикасни типове екрани, създавани посредством потребление на технологиите IPS (in-plane switching), LTPS (low-temperature polycrystalline Si) и Oxide TFT.

Предполага се, че през 2017 година, IPS-панелите, осигуряващи необятен ъгъл на видимост и усъвършенствано възпроизвеждане на цветовете, ще съставляват 37% от общия размер на доставените екрани за портативни компютри, а през 2018-та – 42%. За съпоставяне, през предходната година, делът на IPS-екраните е на равнище 27%.

Най-големият покупател на IPS-панели за портативни компютри ще е Lenovo, която ще закупи повече от 12 милиона бройки. На потреблението на този тип екрани в своите преносими компютри ще наблегнат и другите двама водещи PC-бранда – Dell и HP, считат от IHS.

Също по този начин, специалистите предвиждат растеж в потреблението на екрани, консумиращи по-малко електрическа енергия, измежду които са панелите от вида LTPS и Oxide TFT. Очаква се, че делът на портативните компютри с такива екрани ще се усили до 10% през 2017 година и до 13% през 2018-та.

Имайки в поради наклонността към разпространение на висококласните екрани, от IHS Markit чакат, че междинната продажна цена (ASP) на панелите за портативни компютри ще нарасне тази година – до 46,68 $, а през идната – до 47,96 $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР