По оценка на нигерийската Федерална банка за ипотечно кредитиране, на

...
По оценка на нигерийската Федерална банка за ипотечно кредитиране, на
Коментари Харесай

Технология намалява дефицита на жилища

По оценка на нигерийската Федерална банка за ипотечно кредитиране, на популацията на нигерия са нужни 22 милиона нови жилищни единици. Най-силен недостиг на този вид парцели се следи в Лагос, Порт Харкорт и Абуджа. Темпът на повишаване на популацията в огромните градове и несъгласуваните с управляващите действия са двата съществени фактора за неналичието на задоволително оферти на пазара на недвижими парцели.

Близо половината от популацията на страната живее точно в градовете. За строителството на нови жилища е небоходима дотация най-малко от 16 милиарда USD. Държавата не е в положение да ги обезпечи. Единственият метод за набирането им е така наречен crowdfunding (бел. ред. нов метод за събиране на средства от доста хора).

Блокчейнът crowdfunding в региона на недвижимите парцели има опция десетки пъти да усили броят на бизнесмените в огромните планове. Като образец към този момент има сполучливо осъществен план в областта на селското стопанство. Благодарение на платформата AgricTech над 14 000 фермери в Нигерия са получили финансиране. Само за 6 месеца вложителите са получили с към 20% по-висок приход.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР