По отношение на т. нар. Европейски зелен пакт единственото правилно

...
По отношение на т. нар. Европейски зелен пакт единственото правилно
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС: БСП гласуват текстове, които могат да засегнат българския интерес

По отношение на така наречен Европейски зелен пакт единственото вярно решение е това, което намира допустим баланс сред екологичните цели и отбраната на българските национални ползи. Това се показва в позиция на евродепутатите от ГЕРБ/СДС. Ето и цялата позиция:

Ние, евродепутатите от ГЕРБ/СДС, считаме, че във връзка с така наречен Европейски зелен пакт единственотоправилно решение е това, което намира допустим балансмежду екологичните цели и отбраната на българскитенационални ползи.Свидетели сме още веднъж на друго държание в Брюксели България от страна на Българска социалистическа партия. В България Българска социалистическа партия се представяза загрижена за българската стопанска система и за работнитеместа, а в Брюксел гласоподаване допустими текстове, коитопряко могат да обиден българския интерес.

Притеснени сме, че български евродепутати поддържат резолюцията на Европейския парламент по отношение на Европейския зелен пакт от 15 януари 2020 година, която съдържане допустими за България оферти като да вземем за пример:

1. Премахване на директните и косвени дотации за изкопаемите горива още от тази година;

2. Свръхамбиции за понижаване на излъчванията на парникови газове с 55% до 2030 година без задълбочена оценка на въздействието, която да регистрира обществените и икономическите действителности в България;

3. Неприемането на текст, подкрепящ нуклеарната енергетика като опция на изкопаеми горива;

Водещ приоритет за нас е отбраната на социално-икономическото развиване на страната, националната и районна конкурентоспособност, както и енергийната сигурност. Не бихме могли да подкрепим оферти, които не регистрират националните специфики на България или имат обществено непоносима цена.

Очакваме оповестения от Европейската комисия " Зелен пакт " да съдържа съответни ограничения и задоволително финансиране (но не за сметка на европейските политики по доближаване и земеделие), с които да бъдат подкрепени страните членки в техния блян да модернизират своите стопански системи, влагат в технологиите на бъдещето и да подобрят своята конкурентоспособност.Имайки ясното схващане, че тази резолюция е единствено началото на един дълъг законодателен развой, се надяваме в бъдеще да имаме обща позиция на българските евродепутати по тази извънредно значима тематика и с Европейския зелен пакт да не се злоупотребява за реализиране на партийни цели в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР