По отношение на слънчогледа като култура, след малко ми предстои

...
По отношение на слънчогледа като култура, след малко ми предстои
Коментари Харесай

Денков: Няма да позволим внос на слънчоглед от Украйна, за зърното предстоят разговори

„ По отношение на слънчогледа като просвета, по-късно ми следва диалог с премиера на Украйна. Ще му обясня, че сме разискали, че ще има избрана квота за импорт за България и тя ще бъде позволена след време. В близкия интервал няма да позволим импорт на слънчоглед от Украйна. “

Това заяви на брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков след полемиките с протестиращите аграрни производители.

По отношение на останалите артикули и сега се водят договаряния сред Европейска комисия и Украйна , за това може ли да се включат други артикули, каквито са настояванията на протестиращите, посочи Денков. Ако това не се случи на европейско равнище, страната ни ще стартира двустранни договаряния с Украйна, добави той.

„ Досега от Украйна не са открити никакви проблеми по отношението на качеството на продуктите. При най-малки нарушавания на условията те ще бъдат върнати назад в Украйна “, добави Денков.

Министърът на финансите Асен Василев посочи, че вносът на слънчоглед от Украйна ще бъде позволен, когато има ясни количества, които са контрактувани сред земеделците и преработвателната индустрия.

„ Бюджетните приходи няма да бъдат ощетени “, акцентира Василев.

По отношение на така наречен „ украинска помощ “ за земеделските производители, финансовият министър уточни, че на следващия ден с разпореждане на Министерски съвет следва да бъдат отпуснати 63 млн. лева

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов изясни, че когато хората, които стачкуват извън, бъдат удовлетворени, и те като техни представители ще бъдат.

„ Слънчоглед няма да влиза в България, до момента в който не се регламентират тези механизми “, сподели още той и уточни, че митингите в цялата страна ги вършат техните членове, а не те.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР