По отношение на приказките за хранилки“ и други доста по-конкретни

...
По отношение на приказките за хранилки“ и други доста по-конкретни
Коментари Харесай

Денков ще съди Добрев за твърдението, че министри са „на хранилката на Лукойл“

„ По отношение на приказките за „ хранилки “ и други много по-конкретни обвинявания, отговорът е явен – завеждам дело против хората, които настояват такива неща “. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков по отношение на обвиняванията на Делян Добрев от ГЕРБ.

Делян Добрев даде поръчка, че още веднъж ще направи такова предложение

Думите на Добрев бяха: „ Хранилката на „ Лукойл “ се оказва доста огромна. На нея има ръководители на парламентарни групи, членове на кабинета и министри “. Той разгласи това във връзка конфликта сред партиите, подкрепящи кабинета, дали би трябвало България да се откаже предварително от правото да внася нефт от Русия (дерогацията) и дали може с налозите, импортирани от „ Лукойл “, да се направи отстъпка от 73 стотинки на литър за потребителите на горива.

„ Правителството би трябвало да съблюдава законите. Това, че някой е направил „ калпави “ закони, не значи, че би трябвало да нарушим закона, с цел да осъществим нечии стремежи “, акцентира министър председателят.

Премиерът посочи, че не разполага с прецизен размер на сумата, която „ Лукойл “ се чака компанията да заплати, само че сигурно ще заплати.

Според икономическия министър държавният интерес е предпазен

„ От „ Лукойл “ сложиха въпроса, че биха могли да употребяват една опция за признание на разноски при модернизиране на рафинерията . Това би означавало, че те ще си приспадат дължимите налози за сметка на тези разноски. (…) Отговорът им беше, че няма да се възползват от тази опция, а ще платят всички дължими налози в период през тази година “, разгласи Николай Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР