По отношение на осветяването на пешеходните пътеки, от ГЕРБ съобщават,

...
По отношение на осветяването на пешеходните пътеки, от ГЕРБ съобщават,
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Целта ни е нула жертви на пътя!

По отношение на осветяването на пешеходните пътеки, от ГЕРБ оповестяват, че досега това е осъществено на 70%.

„ Връщаме мигащата зелена светлина на светофарите и настояваме за смяна в наредбата на Министерството на районното развиване, която я лимитира. Тестовото използване на „ мигащо зелено “ в София потвърждава, че с тази функционалност се реализира понижаване сред 2 и 5 пъти на минаването на червен светофар и на пътнотранспортните катастрофи “, декларират специалистите по пътна сигурност от екипа на Антон Хекимян.

Предвид това, че живеем в цифрови времена, високите технологии намират значително място при транспортната инфраструктура на модерния град. Идеята да се вкара мониторинг в действително време за положението на пътната настилка, пътните знаци и маркировката посредством специфичен програмен продукт и камери на транспортните средства на градския превоз, носи висока социална полза.

Също по този начин ще бъде построена и система от метеостанции и специфичен програмен продукт на мостовете на огромните булеварди, която автоматизирано да подава информация за положението на пътната настилка и потребността от обработка против замръзване при ниски температури.

                За да усетят изгодата, удобството и успокояването на трафика хората в софийските квартали, от екипа на Антон Хекимян поемат също ангажимент, че:

·         Ще бъде изнасена активността на КАТ „ Пътна полиция “ от регион „ Изток “, в който всекидневно се генерира трафик от стотици коли, на наличен терен при Околовръстния път на столицата. Освободеният терен ще даде опция за създаване на обекти от просветителната и обществената инфраструктура, от каквито се нуждаят и четирите квартала наоколо: „ Изток “, „ Дианабад “, „ Дървеница “ и „ Мусагеница “.

·         Ще бъде изнасена активността на организация „ Митници “ от бул. „ Рожен “ на терен до Околовръстния път. Защото активността на митниците генерира ежедневен тежък трафик, който затруднява напредването в северните територии.

·         Ще бъде изнесена и активността на автогарите „ Изток “ и „ Овча купел “ от жилищните региони. Автогара „ Изток “ ще бъде обособена на входа на София при Южната дъга дружно с разширението на метрото, а автогара „ Овча купел “ ще бъде преместена до новата интермодална станция на метрото в „ Обеля “.

 

„ Голямата ни цел е нула жертви на пътя “, обобщава ограниченията в частта „ Пътна сигурност “ на бранш „ Транспорт “ от управническата си тактика претендентът за столичен кмет Антон Хекимян. За да бъде София „ организиран и сигурен град “.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР